Vibens hverdag

Viben åbner kl. 6. Udover børnehavebørn modtager vi også sfo-børn og sfo/skole personale kommer og hjælper os.
Fra 6 til 7.30 står morgenmaden fremme som indtages i selskab med en voksen. Pt. bydes der på gryn, cornflakes og boller. Morgentid er hygge-tid. Mindst 1 personale sidder ned for at indbyde til ro.

Madpakker afleveres på en af de 2 hylder i det grå køleskab. Viben har obligatorisk frugtordning.

Der drysser børn og forældre ind i huset indtil 8.30. Langt de fleste forældre har en besked de vil aflevere. Det bestræber vi os meget på at imødekomme.


Vi spiser madpakke første gang kl. 8.30.

Børnene er opdelt i 2 faste spisegrupper – som er blandet uafhængig af alder. Grupperne hedder Spirrevipperne og Brumbasserne. Til hver spisegruppe der tilknyttet faste voksne som består af både medhjælpere og pædagoger. Mens vi spiser øver vi alm. bordkultur, vi øver at fortælle og at lytte, vi øver begreber som f.eks. foran – bagved, farver, tal, der bliver måske fortalt historie, rim og remser osv.


Kl. 9.15 og 25 min. frem er vi over på skolen, hvor vi deltager i ”Sang og Fortælling” sammen med skolebørnene.

I særlige tilfælde laver vi små specialgrupper, der ikke deltager i dagens sang og fortælling.

Ca. kl. 10 er vi efterhånden klar til at gå ud. Børnene skal have tøj og fodtøj på efter vejret.

Som udgangspunkt går vi ud hver dag, enten i haven eller på ture i den omgivende natur. Er vejret for slemt trækker vi ind når vi er blevet kolde.

Livet i en naturbørnehave kræver en del ekstra tøj. Derfor er det altid vigtig med et velassorteret udvalg af varmt og praktisk tøj. Fast udstyr er bl.a. gummistøvler, rummeligt regntøj, tykke trøjer og måske termobukser. Er du i tvivl så spørg. Husk at følge med i om tøjet stadig passer. Vi forventer at tøjet må blive vådt og beskidt. Mærk tøj og fodtøj med navn.

Når et givent antal børn er ude, går en voksen ud til dem.

Dage hjemme på legepladsen bruges dels til voksenstyret aktiviteter eller lege hvor der er fokus på sociale relationer.
Aktiviteterne er vigtige fordi det giver forskellige former for træning bl.a. af øje/hånd koordination, kreativ tænkning, øvelse i at udsætte egne behov (vente på tur), mulighed for at samarbejde med en anden end bedste vennen, nær voksenkontakt, social træning osv. osv.


Pædagogerne finder på skift plads i formiddagstimerne til ”special-træning” inden for deres fokusfelter sprogtræning og børn m. særlige behov

Kl. 11.30 vi gør klar til middagsmaden. Hvis vejret er til det spiser vi ude.

Lige over middag hjælper en voksen de yngste børn med en ny ble. Nogle af dem skal hen og sove. Sovetiden er mindst 1 time. – Der sidder en voksen hos dem til de sover.

Eftermiddagsmaden forberedes af en voksen. Der servers altid frugt og grønt, Derudover brød eller andet, alt efter ”råvaresæson”. Vi laver ofte bålmad.

Fra 14 og frem drosles der ned i aktivitets niveau. De små mennesker bærer efterhånden præg af en brugt dag og der skal være tid til nærvær på den stille facon.

Efter eftermiddagsmaden, som serveres ca. kl. 14.30 gør vi os klar til at gå op i sfo´en.
(I særlige tilfælde kan det ske at vi spiser eftermiddagsmad sammen med sfo – oppe hos dem. Når det sker, går vi i sfo kort efter kl. 14.). Børnehavebørnene er generelt vilde med at komme op i sfo’en.

Vi stræber efter at give tid til en lille overlevering om dagens forløb.

Bus-børn følges til bussen. Der står personale hos dem og følger dem ind i bussen.

Madkassen og dens evt. rest indhold findes i det grå køleskab.

Overtøj der ikke er på børnenes garderober kan evt. findes i fyrrummet hvor det hænger til tørre indtil næste dag.

Husk at sætte dit barns fodtøj op på skohylden inden I tager hjem. Det letter rengøringen væsentligt.

På tavlen kan I altid læse om dagens aktiviteter.